Overzicht van onze lessen te Mechelen en omstreken  maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
HSR-aikido - - - - - - Basisles
Tai Chi Chuan (overdag) TC-12 - Bg/54-KV - 108 Gev-les - -
Tai Chi Chuan ('s avonds) 108-LV - 54-KV - Privéles - -
Qi Gong - - - - Privéles Zie data -
Iaido - - - Op aanvraag - - -

Dit is het weekoverzicht van onze lessen te Mechelen en te Willebroek. Met de knoppen links vindt u de lesgegevens per discipline.

De lessen hernemen vanaf zondag 3 september 2023.

(!) De lessen in samenwerking met Dansstudio Marlynes gaan door op een nieuw adres: Battelsesteenweg 492A, 2800 Mechelen

Hier kan u enkele videoclips vinden van het Youtubekanaal van de Rode Lotus.

Identiteit

De lessen van "De Rode Lotus" omarmen diversiteit, maar zijn niet filosofisch neutraal (meer toelichting daarover vindt u in onze tekst over onze levensbeschouwelijke identiteit).

De voorgestelde levensbeschouwing is een spiritueel naturalisme o.m. geïnspireerd door de Neo-Confucianistische school Daoxue, welk de ontwikkeling van een authentieke, natuurlijke menselijkheid beoogt. Hiervan is het Tai Chi-diagram een belangrijk symbool.

We beoefenen krijgskunst binnen die visie als een vorm van spirituele lichaamscultuur, en dus niet als een sport, of als een afgeleide daarvan. We oefenen met en door het lichaam, maar het doel is spiritueel (meer leest u hierover in onze basisvisie).


Vriendschap en waarachtigheid

Onze krijgskunstcademie beoogt de vorming van Neo-Humanistische cultuurkringen waarvoor authenticiteit, vriendschap en waarachtigheid basiswaarden zijn. Zelfbeschikking, en emotioneel en fysiek contact zijn menselijke basisbehoeften, mensenrechten en pijlers voor een gezonde, harmonieuze samenleving. Bovendien is onze beoefening onmogelijk zonder zelf-cultivering of zonder lichamelijk contact.

Een samenlevingsvorm waarin chantage, "toelating krijgen", "één-richtingsdenken", louter eigenbelang, contactloosheid of fysieke afstand algemene normen zijn, kan alleen omschreven worden als ongezond of verziekend, en als een vorm van ontmenselijking.

In tegenstelling met zulk een cultuur staan voor ons authentieke, wederkerige zorgrelaties centraal. Op die manier werken we ook aan een vredelievende, menselijke samenleving gebaseerd op universele (kosmische) principes.

Algemene Opmerkingen

Per les is er een maximaal aantal deelnemers en kan er mogelijk een wachtlijst opgesteld worden wanneer dit maximum overschreden wordt.

Omwille van deze beperking is een lesaanwezigheid van minstens 75% vereist.

Zomertraining 2024

We spreken af aan de ingang van de rozentuin in het Vrijbroekpark, bij duidelijk mooi weer,

Tai Chi Chuan: maandagavond van 19 tot 20 uur op 1 en 22 juli, 5, 19 en 26 augustus.

Dayan Qi Gong: zaterdagmorgen van 10.30 tot 11.30 op 6 juli en 3 augustus.

Contactinfo

Peter Van de Ven, tel: (015)33.06.22 - mail

Verdere gegevens en tarieven, vindt u op de pagina met algemene informatie